Vodkás uborka gazpacho
2013-08-03- Típus: Gazpacho receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsítő is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk.
Ezeket szerezd be:
- 4 db fürtös uborka
- 2 db kovászos uborka
- 4 db kicsi zöld paradicsom
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 10 szál kapor
- 5 szál metélőhagyma
- 1 szelet szikkadt toast kenyér
- kevés kovászos uborkalé
- só, őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olívaolaj
- 10 cl vodka
- sült hagyma
- 2 szelet toast kenyér
1. lépés
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,
2. lépés
Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát). Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 506 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
377 kcal -
Zsír
2.3g -
Szénhidrát
59.9g -
Fehérje
12g