Csokoládé-narancs sajttorta
2015-12-01- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:50 p
Ha már készülünk a Karácsonyra, akkor ideje kipróbálni a következő receptet. Nem fogunk csalódni benne.
Ezeket szerezd be:
- Alap:
- 200g étcsokoládés keksz
- 75g olvasztott vaj
- Töltelék:
- 4 nagy tojás
- 2 tojássárgája
- 2 x 280g krémsajt
- 150ml tejszín
- 140g porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 4 evőkanál narancslikőr
- Tetejére:
- 50g tejcsokoládé
- 50g narancsos csokoládé
1. lépés
Enyhén vajazzunk ki egy 20 cm-es tortaformát, tegyünk az aljára sütőpapírt. Tegyük a kekszet és a vajat egy konyhai robotgépbe, majd keverjük finom morzsa állgúra. Egyenletesen osszuk el a tortaformában a morzsát, majd nyomkodjuk bele a forma aljába. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni 30 percig.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A töltelékhez tegyük a tojást és a tojássárgáját a konyhai robotgépbe és addig keverjük, amíg finom habos állaga lesz. Adjuk hozzá a krémsajtot, tejszínt, cukrot, narancshéjat, narancslikőrt és dolgozzuk tovább simára. Öntsük az elkészült krémet a kekszes alap tetejére.
3. lépés
A formánkat ezután takarjuk le fóliával. Tegyük be a tortaformát a sütőbe és süssük körülbelül 1 óra 15 percig. Akkor jó, amikor a krém kicsit megbarnult a tetején.
4. lépés
Vegyük ki a sütőből, és szórjunk a tetejére reszelt csokoládét. Hagyjuk kihűlni további 1 óráig, utána pedig tegyük hűtőbe. Érdemes a vendégvárás előtt 1 nappal készíteni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 356 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
575 kcal -
Fehérje
10g -
Szénhidrát
33g -
Zsír
43g -
Cukor
25g -
Só
0.8g