Csokoládé fondu recept
2012-05-12- Típus: Krémek, habok, Mártás
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 0 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 5 perc
Mi is az a fondu (fondü)? Eredetileg Svájcból származó olvasztott mártás, amit akkor különleges sajtokból készítettek, de mára szinte más, édesebb receptre is elterjedt a kifejezés. Leginkább gyümölcsök, sütemények mellé, egyfajta mártásként, szószként szolgáljuk.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze félédes csokoládé
- 2 dl tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál vaj
- gyümölcsök szeletelve és felkockázva
1. Lépés
Egy nagy lábasban hevítsük fel az első 4 összetevőt, egészen addig, amíg elolvadt.
2. Lépés
Habverővel keverjük simára.
3. Lépés
Öntsük át a fondüt edénybe, és tartsuk melegen. Tálaljuk gyümölcsökkel és / vagy tetszőleges süteménnyel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 655 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
609,2 kcal -
Összes zsír
23,4 g -
Szénhidrát
100,5 g -
Fehérje
8,5 g