Csíkos mézes
2014-01-08- Típus: Mézes krémes
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Kicsit macerás, de megéri, mert nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 30 deka liszt
- 15 deka cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 10 deka olvasztott méz
- 1 kk szódabikarbóna
- fahéj
- 5 tojás
- 15 deka cukor
- 5 kanál víz
- 20 deka liszt
- 1 csg sütőpor
- Krém:
- 6 deci tej
- 2 csg csokoládés puding
- 20 deka margarin
- 20 deka porcukor
- Csokimáz:
- 18 deka porcukor
- 18 deka margarin
- 2 evőkanál tej
1. Lépés
A hozzávalókat összegyúrom, egy fél órát pihentetem, majd két lapot sütök belőle.
A tojások sárgáját a vízzel felhabosítom, majd a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a keményre felvert fehérjehabot. Tepsibe simítom és tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, hosszában 5 egyforma csíkot vágok belőle.
2. Lépés
Krém készítése:
A pudingot felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral krémesre keverem és a kihűlt pudinggal összedolgozom.
Az alsó lapot megkenem a krémmel, erre teszem a süteménycsíkokat mégpedig úgy ,hogy egy ujjnyi hely legyen közötte.
3. Lépés
Amikor mindet kiraktam, a maradék krémet rákentem a tésztára és az üres helyekre. A másik mézes lapot – amit előzőleg lekentem lekvárral – rátettem a krémre, mégpedig úgy, hogy a lekváros része legyen a krémen.
4. Lépés
A csokimáz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a felső lapra ráteszem. A tetejére cukordarát tettem.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
7 392 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
914 kcal -
Zsír
38.1g -
Szénhidrát
137.7g -
Fehérje
9.2g -
Koleszterin
83mg -
Cukor
93.1g