Mézes krémes
2012-09-07- Típus: Krémes sütemények, Mézes krémes
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ó, a nagymamám nagyon sokat csinál ilyet és én mennyire szeretem. A testvéreimmel állandóan a sütemény levágott szélét majszoltuk, mielőtt kész lett volna. :) Valaki ugyanígy tett?
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál tej
- 1 egész tojás, felvert
- 4 evőkanál méz
- 3 evőkanál olvasztott zsír
- 2 csipet szódabikarbóna
- Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 10 dkg búzadara
- baracklekvár
- Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
1. lépés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól megdolgozzuk, majd négy felé osztjuk. Egyesével vajjal megkent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200°C-on. Vigyázzunk, mert a sütemények gyorsan megsülnek, kb. 8-10 perc alatt. Aranybarnára süssük őket.
2. lépés
Forraljuk fel a tejet, majd töltsük bele a grízt, majd vegyük le a tűzről és keverjük ameddig ki nem hűl. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd összekeverjük a grízes krémmel.
3. lépés
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot. A lap tetejét olvasztott tortabevonóval kenjük meg.
Értékelések
(3.4 / 5)
7 személy értékelt
24 044 megtekintés