Mézes krémes

2012-09-07
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ó, a nagymamám nagyon sokat csinál ilyet és én mennyire szeretem. A testvéreimmel állandóan a sütemény levágott szélét majszoltuk, mielőtt kész lett volna. :) Valaki ugyanígy tett?

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás, felvert
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • Töltelékhez:
  • 0,5 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg búzadara
  • baracklekvár
  • Tetejére:
  • 1 tábla tortabevonó

1. lépés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól megdolgozzuk, majd négy felé osztjuk. Egyesével vajjal megkent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200°C-on. Vigyázzunk, mert a sütemények gyorsan megsülnek, kb. 8-10 perc alatt. Aranybarnára süssük őket.

2. lépés

Forraljuk fel a tejet, majd töltsük bele a grízt, majd vegyük le a tűzről és keverjük ameddig ki nem hűl. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd összekeverjük a grízes krémmel.

3. lépés

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot. A lap tetejét olvasztott tortabevonóval kenjük meg.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

24 044 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept