Citromos rizs recept
2012-05-03- Típus: Rizsköretek
- Nemzetiség: Indiai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Indiában és Thaiföldön nagy hagyománya van a rizsnek, gondolom ezt nem is kell mondanom. Ott nem bonyolítják sok fűszerrel a köreteket, egyszerűen és letisztultan készítik az ételeiket, de minden fűszer egyenrangúan és harmóniában emeli ki a másikat.
Ezeket szerezd be:
- 2 csomag rizs
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál koriander
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál mustármag
- 1 mokkáskanál curry
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
Recept elkészítése
1. Használjunk tasakos rizst, mert azzal igazán egyszerű dolgunk van. Tegyük fel olajon a mustármagot és a reszelt citromhéjat pörkölődni, de ne túl magasra állítsuk a hőfokot.
2. Körülbelül 3-5 perc kell neki, azután keverjünk bele koriandert, a curryt, a citromlevet és egy kis bazsalikomot. Amikor meg van vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a megfőtt rizshez.
Tálalhatjuk párolt és pácolt húsokhoz, grillételekhez, halakhoz és szárnyasokhoz egyaránt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 438 megtekintés