Citromos rizs recept

2012-05-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Indiában és Thaiföldön nagy hagyománya van a rizsnek, gondolom ezt nem is kell mondanom. Ott nem bonyolítják sok fűszerrel a köreteket, egyszerűen és letisztultan készítik az ételeiket, de minden fűszer egyenrangúan és harmóniában emeli ki a másikat.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csomag rizs
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 evőkanál mustármag
  • 1 mokkáskanál curry
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors

Recept elkészítése

1. Használjunk tasakos rizst, mert azzal igazán egyszerű dolgunk van. Tegyük fel olajon a mustármagot és a reszelt citromhéjat pörkölődni, de ne túl magasra állítsuk a hőfokot.

2. Körülbelül 3-5 perc kell neki, azután keverjünk bele koriandert, a curryt, a citromlevet és egy kis bazsalikomot. Amikor meg van vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a megfőtt rizshez.

Tálalhatjuk párolt és pácolt húsokhoz, grillételekhez, halakhoz és szárnyasokhoz egyaránt.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 438 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csiperkegombás rizs

  • Rizs póréhagymával

  • Gombás rizs

  • Rizses brokkoli

  • Kókuszos rizs dióval