Citromos gyömbéres piskótagyűrű
2013-12-20- Típus: Gyümölcskosárka
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez egy nagyon finom francia sütemény, bátran válogassunk hozzá idény gyümölcsöket.
Ezeket szerezd be:
- 6 darabhoz a hozzávalók:
- 12 deka rétes liszt
- csipet só
- 2 deka cukor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 tojás
- 5 deka olvasztott margarin
- 3 evőkanál meleg tej
- A szirup hozzávalói:
- 1 citrom leve
- 20 deka cukor
- 1 deci víz
- 1 kávéskanál darabolt gyömbér
- A diszítéshez:
- 2 deci tejszín
- bármilyen friss vagy mirelit gyümőlcs
- Eszköz hozzávalók:
- 6 darab mini savarin forma
1. Lépés
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig, amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
2. Lépés
Amíg kelnek a tésztáim addig a szirupot elkészítem.
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével, a vízzel és a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm. Keverjük, amíg besűrűsödik.
3. Lépés
A már megkelt kis tésztánkat 190 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba tettem ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza. Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 723 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
340 kcal -
Zsír
10.3g -
Szénhidrát
59.3g -
Fehérje
5.8g -
Koleszterin
60mg -
Cukor
41g