Cékla krémleves
2013-05-24- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A kép alapján azt gondolhatnánk, hogy egy nagyszerű gyümölcslevesről van szó. De nem, ez a recept cékla krémleves!
Ezeket szerezd be:
- 1 csomó cékla
- 1 fehérrépa
- 2 uborka
- 1 csokor retek
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 liter tej vagy tejszín
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
Nagyon apróra vágjuk a fehérrépát, a cékla lereszeljük nagy lyukú reszelőn és beletesszünk egy fazékba. Az egészet felöntjük 300-500 ml vízzel.
2. Lépés
A zöldségeket főzzük körülbelül 10 percig. Ezután lereszeljük a meghámozott uborkát és a retket a leveshez tesszük, majd beleöntjük az összes tejszínt vagy tejet. Végül, hogy apróra vágott petrezselymet és a kaport is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, utána le is vehetjük a tűzről.
Lehűtve fogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 824 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
160 kcal -
Zsír
2.4g -
Szénhidrát
24.2g -
Fehérje
10.7g