Almás-áfonyás morzsa
2012-07-20- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Az áfonya jótékony hatásairól már sokat regéltem, főként női társaimnak ajánlom, mert megfázásra, húgyúti problémákra, fertőzésekre egyaránt javallott.
Ezeket szerezd be:
- A morzsához:
- 3-4 hámozott alma
- 1 csésze friss áfonya
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 2/3 csésze méz
- vaj
- Az öntethez:
- 3/4 csésze zab vagy zabpehely
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1/4 csésze apróra vágott dió vagy pekándió
- 1/2 tk só
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Enyhén vajazzunk ki egy négyzet alakú sütőedényt. Keverjük össze a kockára vágott almát, a megmosott áfonyát és a többi hozzávalót egy tálban. Öntsük sütőedénybe.
2. Lépés
Egy másik tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd egyszerűen öntsük a morzsás keverék tetejére. Süssük fedetlenül, kb. 55-60 percig, vagy amíg megbarnul. Tálaljuk melegen.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 436 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
211,5 kcal -
Szénhidrát
44,7 g -
Zsír
5,4 g -
Fehérje
1,8 g