Banán kenyér recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A családi receptekben az a jó, hogy generációkról generációkra öröklődnek és mindenki hozzátesz egy kicsit az éppen aktuális korban. Ez a recept az anyósomtól származik, ami elengedhetetlen része a karácsonyi menüsornak.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 érett banán
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • 1 csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • Csipet só
  • 2 csésze mindenre alkalmas liszt

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Egy fakanállal keverjük össze a vajat, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a felvert tojást, és a vaníliát. Megszórjuk a szódabikarbónával és a sóval a keveréket, a lisztet keverjük bele utoljára.

2. lépés

Öntsük bele a keveréket kivajazott őzgerincformába, vagy kuglóf sütőbe, majd 1 órán át sütjük. Hűtsük le a fogyasztás előtt. Baracklekvárral megkenve, de meleg tejjel, cappuchinóval is kiváló!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

14 422 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Csokoládés kuglóf ricottakrémmel

  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf