Török joghurt torta

2012-04-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Könnyed és légies joghurt torta török recept alapján.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g natúr joghurt
  • 200 g cukor
  • 175 g búzadara
  • 75 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • Sziruphoz: 550g cukor, 480 ml víz, tetszőleges gyümölcs

Recept elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazzunk egy sütőformát.
2. Egy nagy keverőtálban keverejük össze a joghurtot és a cukrot alaposan. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Szórjuk hozzá a búzadarát, a lisztet, a szódabikarbonát és a fahéjat.
3. Öntsük a keveréket az előkészített edénybe, és süssük 45 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. 10 perccel a befejezés előtt, készítsük el a szirupot. Tegyük az összetevőket egy kis lábasba, forraljuk fel, majd főzzük 5 percig.
4. Vegyük ki a süteményt a sütőből. Öntsük rá a forró szirupot. Hagyjuk a tortát kihűlni, a legjobb ha hőtőbe tesszük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 603 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Áfonyás joghurttorta

  • Gyors joghurttorta rebarbarával

  • Joghurtos almatorta