Török joghurt torta
2012-04-15- Típus: Joghurttorta
- Nemzetiség: Török
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Könnyed és légies joghurt torta török recept alapján.
Ezeket szerezd be:
- 250 g natúr joghurt
- 200 g cukor
- 175 g búzadara
- 75 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- Sziruphoz: 550g cukor, 480 ml víz, tetszőleges gyümölcs
Recept elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazzunk egy sütőformát.
2. Egy nagy keverőtálban keverejük össze a joghurtot és a cukrot alaposan. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Szórjuk hozzá a búzadarát, a lisztet, a szódabikarbonát és a fahéjat.
3. Öntsük a keveréket az előkészített edénybe, és süssük 45 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. 10 perccel a befejezés előtt, készítsük el a szirupot. Tegyük az összetevőket egy kis lábasba, forraljuk fel, majd főzzük 5 percig.
4. Vegyük ki a süteményt a sütőből. Öntsük rá a forró szirupot. Hagyjuk a tortát kihűlni, a legjobb ha hőtőbe tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
7 603 megtekintés