Bailey’s sajttorta

2014-12-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha már Karácsony, akkor Bailey’s. Ha Bailey’s, akkor miért ne lehetne sajttorta? :)

Ezeket szerezd be:

  • 11g zselatin (por állagú)
  • 175g darált keksz
  • 85g olvasztott vaj
  • 250g túró
  • 250g mascarpone
  • 150ml Bailey's krémlikőr
  • 142ml habtejszín
  • 2 tojás
  • 140g porcukor
  • Kávés zselé:
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 150ml erős fekete kávé
  • 2 evőkanál porcukor

1. Lépés

Öt evőkanál hideg vizet tegyünk egy kis tálkába, majd beleszórjuk a zselatint, és hagyjuk ázni 5 percig.

2. Lépés

Közben keverjük össze a darált kekszet és a vajat, majd nyomkodjuk a keveréket egy 20cm-es tortaforma aljára. Hűtsük le.

3. Lépés

Keverjük össze a túrót, a mascarponet és Bailey’s-t, majd keverjük hozzá a zselatint, legvégül pedig jöhet bele a felvert habtejszín.

4. Lépés

Habverővel verjük fel a tojást a cukorral, majd keverjük össze a túrós-mascarponés krémmel, majd öntsük rá a krémet a kekszes alapra. Hűtsük 3-4 órát.

5. Lépés

A zselés felső réteg elkészítéséhez a zselatint szórjuk a cukrozott kávéba, majd tegyük a tálat fortyogó víz felé, és keverjük a zselatint vízgőz felett, amíg szépen feloldódik. Ezután kicsit lehűtjük a keveréket, aztán rákenjük a sajttortánk tetejére. Ismét hűtsük, akár egy egész éjszakát.

Érdemes a tortát a vendégek érkezése előtt egy nappal készíteni, így szépen összeáll és jól szeletelhető lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 615 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta