Káposztás tekercs

2014-06-18
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha kevés időd van és szeretnél káposztás rétest enni, akkor inkább készítsd el ezt a gyorsított változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag leveles vajas tészta
  • 1 közepes fej káposzta
  • só, bors
  • kevés olaj
  • tojás a kenéshez
  • kevés cukor

1. Lépés

A káposztát lereszelem, besózom és kicsit állni hagyom. Az olajat felteszem a tűzre, a káposztát a sóból kinyomkodom, majd az olajba teszem. Borsot teszek rá és egy kevés cukrot, majd állandó kevergetés mellet megsütöm. Félreteszem, és hagyom hűlni.

2. Lépés

A kiolvadt vajas tésztát nagyon vékonyra kinyújtom. A kihűlt káposztát ráterítem a tésztára, feltekerem és kb. 8 cm-es darabokra felvágom. Sütőpapiros sütőlapra rakom, a tetejét tojással lekenem.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm őket.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 890 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtkrémes-sonkás piskótatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    526 kcal
  • Zsír

    37.1g
  • Szénhidrát

    41.5g
  • Fehérje

    7.8g
  • Koleszterin

    27mg
  • Cukor

    2.8g