Káposztás tekercs
2014-06-18- Típus: Sós tekercsek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha kevés időd van és szeretnél káposztás rétest enni, akkor inkább készítsd el ezt a gyorsított változatot.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag leveles vajas tészta
- 1 közepes fej káposzta
- só, bors
- kevés olaj
- tojás a kenéshez
- kevés cukor
1. Lépés
A káposztát lereszelem, besózom és kicsit állni hagyom. Az olajat felteszem a tűzre, a káposztát a sóból kinyomkodom, majd az olajba teszem. Borsot teszek rá és egy kevés cukrot, majd állandó kevergetés mellet megsütöm. Félreteszem, és hagyom hűlni.
2. Lépés
A kiolvadt vajas tésztát nagyon vékonyra kinyújtom. A kihűlt káposztát ráterítem a tésztára, feltekerem és kb. 8 cm-es darabokra felvágom. Sütőpapiros sütőlapra rakom, a tetejét tojással lekenem.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm őket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 890 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
526 kcal -
Zsír
37.1g -
Szénhidrát
41.5g -
Fehérje
7.8g -
Koleszterin
27mg -
Cukor
2.8g