Almás felfújt
2012-08-21- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy almás-fahéjas desszert, ami könnyen és egyszerűen kész van. A téli estéken igazán ajánlott jó melegen. :)
Ezeket szerezd be:
- Töltelékhez:
- 6 nagyobb alma, hámozva és gerezdekre vágva
- 1/2 csésze cukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- csipet só
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1/2 csésze víz
- Tésztához:
- 1/2 csésze liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál hideg vaj
- 1/3 csésze görög joghurt
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál barna cukor (mindegyik sütőforma tetejére)
1. lépés
Egy nagy nagy fazékban keverjük össze az almás töltelék összetevőit és főzzük alacsony lángon körülbelül 25 percig óvatosan megkeverve, amíg az alma megpuhul. Mikor ez kész, osszuk el az almát a sütőformákba.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverjük el a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Vágjuk fel a hideg vajat kis kockákra.
3. lépés
Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot és az olajat, alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a száraz keveréket, és addig keverjük, amíg egyenletesen elkeveredik, majd mindegyik sütőforma tetejére helyezzünk ebből a keverékből egy jó nagy púpozott kanállal.
4. lépés
Meghintjük barna cukorral a tetejét és süssük 30 percig, amíg az alma buborékozni kezd. Hagyjuk állni 8-10 percig tálalás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 136 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
261,5 kcal -
Zsír
4,7 g -
Szénhidrát
56,9 g -
Fehérje
1,9 g