Almás cookie

2012-12-06
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez a sütemény leginkább a Győri édes Zabfalatkáira hasonlít. Egyszerűen imádom!

Ezeket szerezd be:

  • 187g sótlan vaj
  • 250 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 62 ml méz
  • 500 g liszt
  • 1 alma
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál fahéjas cukor

1. lépés

Egy nagy tálba tesszük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a mézet, a tojást. Egy másik tálban elkülönítjük a száraz hozzávalókat – szitáljuk össze a lisztet, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát, a kakaót és a sót. A száraz és nedves hozzávalókat keverjük jól össze.

2. lépés

Kockázzuk fel az almát apróra, és keverjük bele a tésztába. Alakítsunk a tésztából kb. pingpong labda nagyságú golyókat, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. Ezután tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd nyomkodjuk le őket, tallérokat kapva.

3. lépés

Süssük a cookie-kat előmelegített sütőben (180°C) kb. 10-12 percig, vagy amíg megbarnulnak. Várjuk meg míg kihűlnek, utána vegyük le a papírról.

Tejjel, kávéhoz isteni! Csomagoljuk kis zacskókba és adjuk szeretteinknek!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 661 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong