Almás cookie
2012-12-06- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ez a sütemény leginkább a Győri édes Zabfalatkáira hasonlít. Egyszerűen imádom!
Ezeket szerezd be:
- 187g sótlan vaj
- 250 g barna cukor
- 1 tojás
- 62 ml méz
- 500 g liszt
- 1 alma
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál fahéjas cukor
1. lépés
Egy nagy tálba tesszük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a mézet, a tojást. Egy másik tálban elkülönítjük a száraz hozzávalókat – szitáljuk össze a lisztet, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát, a kakaót és a sót. A száraz és nedves hozzávalókat keverjük jól össze.
2. lépés
Kockázzuk fel az almát apróra, és keverjük bele a tésztába. Alakítsunk a tésztából kb. pingpong labda nagyságú golyókat, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. Ezután tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd nyomkodjuk le őket, tallérokat kapva.
3. lépés
Süssük a cookie-kat előmelegített sütőben (180°C) kb. 10-12 percig, vagy amíg megbarnulnak. Várjuk meg míg kihűlnek, utána vegyük le a papírról.
Tejjel, kávéhoz isteni! Csomagoljuk kis zacskókba és adjuk szeretteinknek!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 661 megtekintés