Áfonyás krémdesszert

2013-04-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Nyáron nincs is jobb, mint egy medence mellett ücsörögni, miközben megy a grillsütő, szól a zene és hideg áfonyakrémet majszolunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 250 ml tejszín
  • 250g mascarpone
  • 200g áfonya
  • ¼ teáskanál fahéj

1. lépés

Melegítsük fel a tejszínt, majd mikor forró lesz, hozzáadjuk a tört csokoládét, keverjük addig, míg a csokoládé megolvad. Hűtsük le, és tároljuk egy óra hosszát hűtőben. 

2. lépés

Mossuk meg az áfonyát, válogassuk ki a sérült szemeket. Nincs más teendő, mint egy turmixgépbe tenni a gyümölcsöt, a hideg csokis keverékkel és a többi hozzávalóval. Öntsük a krémet desszertes poharakba, díszítsük a tetejét áfonyával, mentalevéllel. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 656 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    300 kcal
  • Zsír

    22.3g
  • Szénhidrát

    17.4g
  • Fehérje

    9g