Áfonyás krémdesszert
2013-04-19- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Nyáron nincs is jobb, mint egy medence mellett ücsörögni, miközben megy a grillsütő, szól a zene és hideg áfonyakrémet majszolunk.
Ezeket szerezd be:
- 1 tábla fehér csokoládé
- 250 ml tejszín
- 250g mascarpone
- 200g áfonya
- ¼ teáskanál fahéj
1. lépés
Melegítsük fel a tejszínt, majd mikor forró lesz, hozzáadjuk a tört csokoládét, keverjük addig, míg a csokoládé megolvad. Hűtsük le, és tároljuk egy óra hosszát hűtőben.
2. lépés
Mossuk meg az áfonyát, válogassuk ki a sérült szemeket. Nincs más teendő, mint egy turmixgépbe tenni a gyümölcsöt, a hideg csokis keverékkel és a többi hozzávalóval. Öntsük a krémet desszertes poharakba, díszítsük a tetejét áfonyával, mentalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 656 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
300 kcal -
Zsír
22.3g -
Szénhidrát
17.4g -
Fehérje
9g