Áfonyás joghurttorta
2015-01-22- Típus: Joghurttorta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nagyon szeretem a sütés nélküli tortákat, mert egyszerűen összeállíthatóak, és nagyon finomak.
Ezeket szerezd be:
- Kekszes alap hozzávalói:
- 15 dkg sima Győri Édes keksz
- 15 dkg kakaós Győri Édes keksz
- 15 dkg margarin
- Habos-joghurtos töltelék:
- 40 dkg natúr joghurt
- 10-15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg áfonya
- citromlé
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- 20 g zselatin
1. Lépés
A kekszet aprítóval összeaprítani (v. ledarálni). A margarint forráspontig hevíteni, majd a darált kekszre önteni és jól összekeverni.
2. Lépés
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen belelapogatni és lenyomkodni. 30 percre hűtőszekrénybe tenni pihentetni.
3. Lépés
A joghurtból kivenni 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadni a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet és jól kikeverni.
4. Lépés
A 2-3 evőkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevíteni, majd a tűzről levéve, belekeverni a zselatint. Simára keverni és kevergetve kihűteni. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverni.
5. Lépés
A Hulalát kemény habbá verni. Ha habtejszínt használunk akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a krém.
6. Lépés
Végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként, óvatosan hozzákeverni a keményre felvert Hulalát, és keverés közben hozzáadni az áfonyát is.
7. Lépés
A hűtőből kivenni a kekszes alapot, majd a tetejére kanalazni a joghurtos-habos tölteléket. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd 1-2 órára visszatenni a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
8. Lépés
Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszíteni, majd hideg vízbe mártott késsel felszeletelni.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
9 120 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
650 kcal -
Zsír
42.6g -
Szénhidrát
60.8g -
Fehérje
9.1g -
Koleszterin
46mg -
Cukor
42.5g