Áfonyás gyümölcssaláta
2013-01-26- Típus: Gyümölcsnap, Gyümölcssaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Friss áfonyából nagyon jó salikat lehet készíteni. Én mutatok most nektek egy nagyon finom receptet.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Áfonya
- 5 db Szilva
- 2 db Alma
- 2 db Narancs
- 2 db Kivi
- 5 dkg Fekete szeder
- 1 fürt Szőlő
- 1 dl Bodzaszörp
- 5 dkg Pirított Mogyoró
- Őrölt Fahéj
1. lépés
Az áfonyát áztassuk be a bodzaszörpbe. Ha lehet, akkor már előkészítés előtt tegyük meg, mert akkor az ízek jobbak összeérnek.
2. lépés
Az összes gyümölcsöt alaposan mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk tetszés szerint gerezdekre, majd öntsük egybe.
3. lépés
A beáztatott áfonyás bodzaszörppel leöntjük a gyümölcsöket és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk. Jól elkeverjük, végül pirított mogyoróval díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 873 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
570 kcal -
Összes Zsír
16,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
109,4 g -
Cukor
72,8 g -
Fehérje
8,8 g