Chilis avokádókrém pirítóssal
2013-12-28- Típus: Sós krémek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Avokádóból és chiliből finom kenhető krémet készítettem. Pirítósra kenve nagyon jó.
Ezeket szerezd be:
- 1 db avokádó (érett)
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 1 púpozott teáskanál vajkrém
- 0.5 db paradicsom
- 2 szál petrezselyem
- citrom (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chiliszósz (édes-csípős)
- 2 szelet kenyér
1. lépés
Az avokádot félbevágom, a magját kidobom, egy kávéskanállal eltávolítom a belsejét, fűszerezem, hozzáadom az aprított fokhagymákat, locsolok rá chiliszószt, facsarok rá citromot, hozzáadom a vajkrémet, egy villával összenyomkodom.
2. lépés
A kenyérszeleteket megpirítom.
3. lépés
A tányéron elhelyezem a pirítósokat, az egyiket megkenem, a többi krémet beletöltöm az avokádó héjába, elrendezem a paradicsomokat és a kenyérszeleteket. Az egészet díszítem az újhagymaszárakkal, és petrezselyemlevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 144 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
261 kcal -
Zsír
22,2 g -
Koleszterin
5 mg -
Szénhidrát
10,7 g -
Cukor
2,5 g -
Fehérje
3,7 g