Chilis avokádókrém pirítóssal

2013-12-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Avokádóból és chiliből finom kenhető krémet készítettem. Pirítósra kenve nagyon jó.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db avokádó (érett)
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 púpozott teáskanál vajkrém
  • 0.5 db paradicsom
  • 2 szál petrezselyem
  • citrom (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (édes-csípős)
  • 2 szelet kenyér

1. lépés

Az avokádot félbevágom, a magját kidobom, egy kávéskanállal eltávolítom a belsejét, fűszerezem, hozzáadom az aprított fokhagymákat, locsolok rá chiliszószt, facsarok rá citromot, hozzáadom a vajkrémet, egy villával összenyomkodom.

2. lépés

A kenyérszeleteket megpirítom.

3. lépés

A tányéron elhelyezem a pirítósokat, az egyiket megkenem, a többi krémet beletöltöm az avokádó héjába, elrendezem a paradicsomokat és a kenyérszeleteket. Az egészet díszítem az újhagymaszárakkal, és petrezselyemlevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 144 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-magvas sajtgolyó

  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Avokádókrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    261 kcal
  • Zsír

    22,2 g
  • Koleszterin

    5 mg
  • Szénhidrát

    10,7 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    3,7 g