Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta
2014-09-23- Típus: Sós Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Biztos sokan felkapják a fejüket a receptet olvasván. Nos, ez egy sós palacsinta, mint például a hortobágyi.
Ezeket szerezd be:
- - : : : A tésztához : : : -
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- só (ízlés szerint)
- - : : : A töltelékhez : : : -
- 20 dkg tehéntúró
- 0.5 pohár tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 db újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 4 szál petrezselyem
- - : : : A sütéshez : : : -
- olaj
- - : : : A tálaláshoz : : : -
- 6 evőkanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szál petrezselyem
- 4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom, 1 órát pihentetem.
2. Lépés
A sajtot lereszelem, a fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát felkarikázom. A tölteléket összekeverem.
3. Lépés
Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.
4. Lépés
A palacsintákat megtöltöm. Két palacsintát tányérra teszek, kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot,aprított petrezselymet, fokhagymát, borsot, s teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 048 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
492 kcal -
Zsír
27,3 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
40,4 g -
Cukor
3,4 g -
Fehérje
21,4 g