Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

2013-11-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet főtt császár szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 db paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 6 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olívaolaj
  • só, bors, paprika

1. Lépés

A rizst még reggel beáztatom.

A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.

2. Lépés

Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

3. Lépés

Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból,szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát, s a közepére teszek egy chilit.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 390 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    409 kcal
  • Zsír

    12.7g
  • Szénhidrát

    57.8g
  • Fehérje

    16.9g