Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
2013-11-12- Típus: Lecsó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet főtt császár szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 6 db paprika
- 2 db csípős hegyes zöld paprika
- 6 db chili paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1/2 pohár rizs
- olívaolaj
- só, bors, paprika
1. Lépés
A rizst még reggel beáztatom.
A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.
2. Lépés
Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.
3. Lépés
Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból,szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát, s a közepére teszek egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 390 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
409 kcal -
Zsír
12.7g -
Szénhidrát
57.8g -
Fehérje
16.9g