Török rizs puding
2012-04-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezeket szerezd be:
- 3 dl tej
- 1 csésze rizs
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- vanília aroma
- 2 tojássárgája
- 1 csésze cukor
- 1/2 csésze datolya
- 1/2 csésze füge
Recept elkészítése
1. Forralja fel a tejet, és adjunk hozzá a rizst, és keverjük össze őket, majd forraljuk újra. A rizst főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. Keverjük folyamatosan.
2. Töltsünk egy bögrébe tejet és adjunk hozzá keményítőt, keverjük el benne. Adjuk a hideg tejet és keményítőt a forró rizshez. Keverjük össze. Hozzáadjuk a cukrot és végül a 2 tojást is.
3. Készítsünk ki személyenként 1-1 sütőformát és vajazzuk ki. Minden egyes sütőformába kanalazzunk a jól elkevert rizses tésztából. Mindegyikbe pottyantsunk a megmosott datolyából és fügéből, ha csak aszalt gyümölcs volt a boltban, az sem baj. Készítsünk ki egy tepsit és töltsük meg 2 cm magasan vízzel. Helyezzük bele a kis sütőformákat. 180°C-on süssük őket kb 20-25 percig, vagy amíg a teteje megbarnul.
Kihűlve, porcukorral, kakaóval, vagy fahéjjal megszórva, esetleg gyümölcsszósszal meglocsolva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 100 megtekintés