Tojással töltött vagdalt
2013-01-10- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 0 perc
A következő receptet a kolléganőm adta át nekem. Kicsit hasonlít a stefánia vagdaltra, azonban ebből mellőzhetjük az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát, viszont van olyan finom.
Ezeket szerezd be:
- 500g darált hús
- 4 főtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 evőkanál petrezselyem
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk paprika
- 1 tk bors
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál snidling
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tojásokat feltesszük sós vízben főni, majd mikor kész, félretesszük, megpucoljuk. A húst villával átnyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A húst négy felé osztjuk, majd a tojásokat bebugyoláljuk a hússal.
2. lépés
A húsokat alufóliába csomagoljuk, majd egy tepsiben megsütjük. Körülbelül 30 perc kell neki, utána kibontjuk a fóliát, és még 10-15 percig, barnulásig sütjük.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 323 megtekintés