Hamis vagdalt

2012-05-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Anyósomnál kóstoltam ezt a receptet még régebben. Ki gondolná, hogy a burgonyával is lehet “csalni”?! :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Krumpli
  • 20 dkg Párizsi
  • 1 db Tojás
  • 4 evőkanál Liszt
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A krumplit héjastul, mindenestül sós vízben megfőzzük. Közben, hogy haladjunk, a párizsit ledaráljuk. Ha kész a krumpli és a darálással is végeztünk, akkor egy tálba összeöntjük a kettőt és jól összekeverjük.

2. lépés

1 tojást feltörünk és beledobjuk a krumplis párizsi közé, majd a saját szánk íze szerint megsózzuk. Ezután fogjuk a lisztet és szépen kis adagokban folyamatosan keverve addig öntjük, míg megköti a masszát és formázhatóvá nem válik.

3. lépés

A kezünket bevizezzük és kisebb fasírt vagy pogácsa alakú formákat próbálunk kihozni. Nem baj, ha kis bénácskán néznek ki, mert úgy is el fog fogyni… :) Megforgatjuk lisztben és már forró olajon kisütjük.

Ha lusta vagyok és nincs kedvem semmihez, akkor kenyérrel eszem, de tudom ajánlani például a párolt zöldségeket vagy a bolti fagyasztott zöldség mixeket is.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 945 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szőlős vagdalt édes-savanyú zöldségkörettel

  • Stefániavagdalt sajtosan

  • Tojással töltött vagdalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    443 kcal
  • Összes Zsír

    35,9 g
  • Koleszterin

    94 mg
  • Szénhidrát

    20,9 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    9,1 g