Hamis vagdalt
2012-05-24- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Anyósomnál kóstoltam ezt a receptet még régebben. Ki gondolná, hogy a burgonyával is lehet “csalni”?! :)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Krumpli
- 20 dkg Párizsi
- 1 db Tojás
- 4 evőkanál Liszt
- Olaj (sütéshez)
- Só
1. lépés
A krumplit héjastul, mindenestül sós vízben megfőzzük. Közben, hogy haladjunk, a párizsit ledaráljuk. Ha kész a krumpli és a darálással is végeztünk, akkor egy tálba összeöntjük a kettőt és jól összekeverjük.
2. lépés
1 tojást feltörünk és beledobjuk a krumplis párizsi közé, majd a saját szánk íze szerint megsózzuk. Ezután fogjuk a lisztet és szépen kis adagokban folyamatosan keverve addig öntjük, míg megköti a masszát és formázhatóvá nem válik.
3. lépés
A kezünket bevizezzük és kisebb fasírt vagy pogácsa alakú formákat próbálunk kihozni. Nem baj, ha kis bénácskán néznek ki, mert úgy is el fog fogyni… :) Megforgatjuk lisztben és már forró olajon kisütjük.
Ha lusta vagyok és nincs kedvem semmihez, akkor kenyérrel eszem, de tudom ajánlani például a párolt zöldségeket vagy a bolti fagyasztott zöldség mixeket is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 073 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
443 kcal -
Összes Zsír
35,9 g -
Koleszterin
94 mg -
Szénhidrát
20,9 g -
Cukor
2,5 g -
Fehérje
9,1 g