Stefániavagdalt sajtosan
2014-01-11- Típus: Vagdalt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ki kell próbálni sajtosan, nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka darált sertés hús
- 2 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 egész tojás
- só, bors
- majoránna
- piros őrőlt paprika
- apritott petrezselyem
- 15 deka reszelt sajt
- 5 darab keményre főtt tojás
1. lépés
A kenyeret beáztatom vízben.
A húst egy tálba teszem, hozzáadom a kifacsart, vízbe áztatott kenyeret és a többi hozzávalót a sajt kivételével.Összedolgozom a húst a fűszerekkel, kiteszem egy tálcára, amit morzsával jól behintettem.
2. lépés
A húst kilapítom, a közepébe teszem a kemény megpucolt főtt tojásokat és ráhajtom többi kilapított húst, és rudat készítek belőle.
Sütőedénybe teszem, a tetejét tojással lekenem. 190 fokon letakava megsütöm.
Amikor már megsült, a sajttal bőven megszórom és addig teszem vissza a sütőbe, amíg a sajt rásül.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
2 527 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
302 kcal -
Zsir
15.9g -
Szénhidrát
4.5g -
Fehérje
34.2g -
Koleszterin
251mg -
Cukor
1.2g