Tejfölös fánk recept
2013-02-25- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ha még mindig a fánkszezonnál tartunk, akkor miért ne próbálnánk ki a következő finomságot? Az összes hozzávalót fellelhetjük otthon.
Ezeket szerezd be:
- 300 ml tejföl
- 20 g élesztő
- 200 ml tej
- 1 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 500 g liszt
- csipet só
1. lépés
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy kis liszttel. A tejfölt egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, sót, majd a lisztet, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, amíg a tészta sima lesz.
2. lépés
A tésztát lefedjük, majd langyos helyre tesszük és legalább 30 percig kelni hagyjuk. Ezután a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd fánkot szaggatunk belőle, s forró olajban kisütjük.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 736 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
427 kcal -
Zsír
8.3g -
Szénhidrát
70.2g -
Fehérje
16.9g