Szedres Créme Brulée
2012-08-23- Típus: Créme Brulée
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az isteni fekete bogyók teszik ezt a klasszikus, krémes puding desszertet fenségessé!
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze tejszín
- 1/2 csésze (125 ml) kristálycukor
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 teáskanál vanília aroma
- 1 csésze friss szeder vagy málna
- Tetejére:
- 1-1 evőkanál barna cukor
1. Lépés
Egy fazékban keverjük össze a tejszínt és a fele cukrot, és kezdjük el melegíteni. Egy hőálló tálban habverővel keverjük el a megmaradt cukrot, a tojást és tojássárgáját. Egyenletesen keverve főzzük, majd jöhet bele a vanília.
2. Lépés
Szűrjük át finom szitán a krémet, majd osszuk el az előkészített sütőformákba. Megszórjuk néhány szederrel a tetejét. Állítsuk a sütőformákat egy tepsibe, amit feltöltünk annyi forró vízzel, hogy a sütőformák háromnegyedéig legyen. Süssük 35-40 percig, amíg a teteje szilárd viszont a közepe zselés állagú lesz.
3. Lépés
Hagyjuk kihűlni.Fedjük le és hűtőszekrényben körülbelül 2 óra hosszat, vagy legfeljebb 2 napig hűtsük. Csak tálalás előtt kezdjük el a következő folyamatot: Megszórjuk a tetejét egyenletesen egy evőkanál barna cukorral, majd egy konyhai lángpisztoly segítségével megpörköljük a cukrot, egészen míg megbarnul. Hagyjuk hűlni 3 percig, mielőtt szolgálnánk, díszítsük pár szem szederrel a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 934 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
197 kcal -
Zsír
9 g -
Fehérje
4 g -
Szénhidrát
24 g