Szedres Créme Brulée

2012-08-23
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Az isteni fekete bogyók teszik ezt a klasszikus, krémes puding desszertet fenségessé!

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze tejszín
  • 1/2 csésze (125 ml) kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 1 csésze friss szeder vagy málna
  • Tetejére:
  • 1-1 evőkanál barna cukor

1. Lépés

Egy fazékban keverjük össze a tejszínt és a fele cukrot, és kezdjük el melegíteni. Egy hőálló tálban habverővel keverjük el a megmaradt cukrot, a tojást és tojássárgáját. Egyenletesen keverve főzzük, majd jöhet bele a vanília.

2. Lépés

Szűrjük át finom szitán a krémet, majd osszuk el az előkészített sütőformákba. Megszórjuk néhány szederrel a tetejét. Állítsuk a sütőformákat egy tepsibe, amit feltöltünk annyi forró vízzel, hogy a sütőformák háromnegyedéig legyen. Süssük 35-40 percig, amíg a teteje szilárd viszont a közepe zselés állagú lesz.

3. Lépés

Hagyjuk kihűlni.Fedjük le és hűtőszekrényben körülbelül 2 óra hosszat, vagy legfeljebb 2 napig hűtsük. Csak tálalás előtt kezdjük el a következő folyamatot: Megszórjuk a tetejét egyenletesen egy evőkanál barna cukorral, majd egy konyhai lángpisztoly segítségével megpörköljük a cukrot, egészen míg megbarnul. Hagyjuk hűlni 3 percig, mielőtt szolgálnánk, díszítsük pár szem szederrel a tetejét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 934 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kókuszos créme brulée

  • Banános hideg Creme Brulée

  • Gyors epres Creme Brulee

  • Rózsás karamell felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    197 kcal
  • Zsír

    9 g
  • Fehérje

    4 g
  • Szénhidrát

    24 g