Sütés nélküli sztracsatella szelet
2014-09-22- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, akkor ez az egyszerű és finom sütés nélküli édesség kiváló lesz bárkinek. Iszonyatosan eteti magát!
Ezeket szerezd be:
- 1 kis csomag babapiskóta
- 6 deci tej
- 2 tojássárgája
- 5 deka cukor
- 6 evőkanál búzadara
- 2 deci habtejszín
- 3 deka porcukor
- 5 deka étcsokoládé
- 10 deka puha margarin
- 1 deci tej a babapiskótához
- kakaópor
1. Lépés
A tejet a cukorral és az elkevert tojássárgájával felforralom. Amikor forr, lassan hozzáadom a búzadarát és a tejes keveréket besűrítem vele.
Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha margarint.
2. Lépés
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem és darabolt csokoládéval összekeverem.
3. Lépés
A babapiskótákat egy kisebb magas falú edénybe helyezem, előtte mindegyiket tejbe beleforgatom. Alsó rétegnek lerakom az edénybe, a tetejére a krémet teszem. Erre jön a csokis tejszínhab, majd ismét piskóta, aztán krém, és a csokis hab.
4 Lépés
A tetejét egy kis kakaóporral lehintettem. 5-6 órát vagy egy éjszakát hűtőbe teszem, utána szeletelhető.
Értékelések
(3.6 / 5)
11 személy értékelt
12 506 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
516 kcal -
Zsír
32.6g -
Szénhidrát
48.2g -
Fehérje
10.1g -
Koleszterin
173mg -
Cukor
22.3g