Sárgadinnyés krémleves

2012-05-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy recept a spanyol konyhából, ami melegben megfelelően oltja a szomjat, jól behűtve pedig kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy érett sárgadinnye
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 tk szerecsendió
  • 6 dl fehérbor
  • jégkocka
  • csipet só
  • 1 dl tej

1. Lépés

A sárgadinnyét vágjuk félbe és kanalazzuk ki a magjait. A dinnyét vágjuk kockákra, egyharmad részét rakjuk félre.

2. Lépés

A maradék dinnyét tegyük egy turmixba, a mandulával, a szerecsendióval, a fehérborral, sózzuk meg enyhén és turmixoljuk össze. A legvégén adjunk hozzá tejet.

3. Lépés

Tegyük hűtőbe legalább egy órán át és érleljük, majd tálaláskor tegyünk 1-1 jégkockát és arra öntsük a levest, a tetejére pedig szórjuk a maradék egész dinnyét.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 913 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg eperleves recept

  • Sárgadinnye-krémleves szalámival

  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    230,4 kcal
  • Összes Zsír

    0,8 g
  • Szénhidrát

    11,4 g
  • Fehérje

    3,3 g

Kommentek