Sárgadinnye fagylalt
2014-06-05- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nyáron inkább a sárgadinnye híve vagyok. Ilyenkor gyakran készítek fagylaltot is belőle.
Ezeket szerezd be:
- 300ml tejszín
- 175g porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk szerecsendió
- 1 nagyobb sárgadinnye
1. Lépés
Tegyük a tejszínt és a cukrot egy lábasba, majd lassú tűzön forraljuk fel, amíg a cukor elolvad benne. Ezután vegyük le a tűzről.
2. Lépés
Tegyük a kimagozott dinnyét, a citromlevet, narancshéjat, vaníliás cukrot, szerecsendiót egy turmixgépbe, majd dolgozzuk simára. Adjuk hozzá a tejszínes krémet, majd turmixoljuk újra. Ha szeretnénk, akkor tehetünk bele nagyobb dinnyekockákat is.
3. Lépés
Öntsük a krémet egy jól zárható dobozba, majd hűtsük le. Negyed- vagy félóránként keverjük át. 2-3 óra múlva már fogyasztható is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 542 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
385 kcal -
Zsír
27g -
Szénhidrát
36g -
Fehérje
2g -
Só
0.06g -
Cukor
36g