Sárgadinnye fagylalt

2014-06-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Nyáron inkább a sárgadinnye híve vagyok. Ilyenkor gyakran készítek fagylaltot is belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 300ml tejszín
  • 175g porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 nagyobb sárgadinnye

1. Lépés

Tegyük a tejszínt és a cukrot egy lábasba, majd lassú tűzön forraljuk fel, amíg a cukor elolvad benne. Ezután vegyük le a tűzről.

2. Lépés

Tegyük a kimagozott dinnyét, a citromlevet, narancshéjat, vaníliás cukrot, szerecsendiót egy turmixgépbe, majd dolgozzuk simára. Adjuk hozzá a tejszínes krémet, majd turmixoljuk újra. Ha szeretnénk, akkor tehetünk bele nagyobb dinnyekockákat is.

3. Lépés

Öntsük a krémet egy jól zárható dobozba, majd hűtsük le. Negyed- vagy félóránként keverjük át. 2-3 óra múlva már fogyasztható is.


Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 542 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    385 kcal
  • Zsír

    27g
  • Szénhidrát

    36g
  • Fehérje

    2g
  • 0.06g
  • Cukor

    36g