Oreo pohárkrém
2016-05-24- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Imádom a pohárkrémeket, mert nem csak egyszerűen elkészíthetőek, de mellette még nagyon finomak is tudnak lenni. Mivel volt itthon pár csomag Oreo keksz, és valami nagyon krémes és csokoládés desszertre vágytunk, így röpke fél óra alatt összedobtam ezt a krémes finomságot.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók 4 kehelyhez:
- 13 db Oreo keksz
- 3 dl Hulala (v. habtejszín)
- Mascarponekrém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 rész előzőleg felvert tejszínhab
- Csokoládékrém hozzávalói:
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 rész előzőleg felvert tejszínhab
1. lépés
A kekszből tegyünk 5 db-ot félre, a többit pedig egyenlően elosztva, morzsoljuk bele a poharakba. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd osszuk el három részre.
2. lépés
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjünk hozzá 1 adag, előzőleg felvert tejszínhabot. Ezután egyenlően elosztva, kanalazzuk rá a kelyhekben lévő kekszre.
3. lépés
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is.
4. lépés
A maradék tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá a simára kevert cukros-pudingot. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen. (én kevergetve hűtöttem ki, mert így sokkal selymesebb lesz a krém)
5. lépés
A kihűlt pudinghoz ezután keverjünk hozzá 1 adag előzőleg felvert tejszínhabot, majd egyenlően elosztva kanalazzuk rá a poharakban lévő mascarponekrémre.
6. lépés
Végül a csokoládékrémre egyenlően elosztva kanalazzuk rá a maradék tejszínhabot, szórjuk meg kekszmorzsával, és helyezzünk rá egy-egy egész oreo kekszet.
Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint rögtön kínálhatjuk, vagy tálalásig helyezzük be a hűtőbe.
Értékelések
(4.3 / 5)
8 személy értékelt
14 081 megtekintés