Rigó Jancsi – gluténmentes

2013-11-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A Rigó Jancsi egy sokak által kedvelt édesség, de még sem készítünk olyan sokszor, mert azt gondoljuk, hogy nehéz elkészíteni. Pedig nem is.

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 evőkanál mantler liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 db tojás
  • A krémhez:
  • 6 dl habtejszín
  • 13 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 zacskó zselatin fix
  • Máz:
  • 2 tábla csokoládé
  • 15 dkg vaj

1. lépés

Elkészítjük először a tésztát.
6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót. és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.

2. lépés

Krém készítése:
6 dl tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.
Összeállítjuk a tésztát, az alsó tésztára kerül a krém és végére jön a másik tészta teteje.

3. lépés

A tetejére kerül az olvasztott csokoládé.
Ahhoz 2 db csokoládé tábla kell hozzá és vízgőz felett felolvasztjuk hozzáadunk 15 dkg vajat.
Az összeállítás után a tetejére simítjuk és a végén hütőbe tesszük dermedni. Jó étvágyat hozzá!

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 327 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Finom szelet Marcsi konyhájából

  • Kókuszos piramis

  • Túrós sütemény

  • Rákóczi túrós

  • Yes szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    417 kcal
  • Zsir

    20.4g
  • Szénhidrát

    52.1g
  • Fehérje

    9.9g