Rigó Jancsi – gluténmentes
2013-11-02- Típus: Cukrász sütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A Rigó Jancsi egy sokak által kedvelt édesség, de még sem készítünk olyan sokszor, mert azt gondoljuk, hogy nehéz elkészíteni. Pedig nem is.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál víz
- 12 evőkanál mantler liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- 6 db tojás
- A krémhez:
- 6 dl habtejszín
- 13 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 zacskó zselatin fix
- Máz:
- 2 tábla csokoládé
- 15 dkg vaj
1. lépés
Elkészítjük először a tésztát.
6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, amelyben elkevertük a kakaót. és végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel.
2. lépés
Krém készítése:
6 dl tejszínt felverjük jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.
Összeállítjuk a tésztát, az alsó tésztára kerül a krém és végére jön a másik tészta teteje.
3. lépés
A tetejére kerül az olvasztott csokoládé.
Ahhoz 2 db csokoládé tábla kell hozzá és vízgőz felett felolvasztjuk hozzáadunk 15 dkg vajat.
Az összeállítás után a tetejére simítjuk és a végén hütőbe tesszük dermedni. Jó étvágyat hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 327 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
417 kcal -
Zsir
20.4g -
Szénhidrát
52.1g -
Fehérje
9.9g