Finom szelet Marcsi konyhájából
2015-10-08- Típus: Cukrász sütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy Finom szelet Marcsi konyhájából, ami van olyan finom, mint a már jól ismert és népszerű cukrász sütemény, a Krémes.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 25 deka margarin
- 30 deka liszt
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 3 ek. hideg víz
- Töltelék hozzávalói:
- 4 tojás
- 20 deka porcukor
- 20 deka étcsokoládé
- 25 deka darált dió
- 1 cs. sütőpor
- Krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2 cs. vaníliás puding
- 10 deka cukor
- 5 dl tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsi hátulján kisütjük, majd, még melegen kockákra vágjuk és félretesszük. (Ez lesz a süteményünk teteje.) Fontos, hogy még melegen vágjuk kockákra, mert ha kihűl megkeményedik!
2. Lépés
A második lapot a tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A csokit lereszeljük, majd összekeverjük a dióval és a sütőporral.
3. Lépés
A diós masszába belekeverjük a tojássárgás keveréket, végül lazán beleforgatjuk a fehérjehabot. Ezt a tölteléket a tepsiben lévő, még sületlen lapra simítjuk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet.
4. Lépés
A pudingot a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük. A kihűlt pudingba beleforgatjuk a tejszínhab felét, majd a vaníliás krémet a kihűlt, diós-lapra simítjuk.
5. Lépés
A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd porcukorral megszórjuk a tetejét és már szeletelhetjük is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 713 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,364 kcal -
Zsír
78.6g -
Szénhidrát
146.5g -
Fehérje
26.1g -
Koleszterin
207mg -
Cukor
99.1g