Narancsos forralt bor

2012-11-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 2 perc
  • Főzési/Sütési idő: 8 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Karácsony a forralt italok időszaka. A belvárosban rengeteg árus lepi el az utcákat, ahol érdemes megkóstolni egy-egy különlegességet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 citrom, héja csíkokra vágva
  • 8 egész szegfűszeg
  • 1 evőkanál reszelt szerecsendió
  • 200 ml vörösbor
  • 120 g cukor
  • 2 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 2 fahéj rúd

1. lépés

Az összes összetevőt tegyük egy lábasba, majd forraljuk fel, amikor rotyogni kezd már jó is. Töltsük poharakba, bögrékbe és osszuk ki a családunk tagjainak narancsszeletekkel díszítve.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 411 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Forralt bor/Glühwein

  • Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    137 kcal
  • Cukor

    129 g
  • Zsír

    0 g