Red Velvet torta
2014-05-28- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A bogyós gyümölcsök mindig jól kiegészülnek a csokoládéval és kakaóval, a következő torta receptben sincs ez másként.
Ezeket szerezd be:
- 280g porcukor
- 175g vaj
- 3 nagy tojás
- 280g rétesliszt
- 75g kakaópor
- 150ml tejszín
- 1 teáskanál fehérborecet
- 85g zsíros krémsajt
- 75g pépesített málna
- 2 evőkanál málnaszörp
- 150g málna
- Krém:
- 200g porcukor
- 50g vaj
- 140g krémsajt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki 2 db 20 cm-es kerek tortaformát, béleljük sütőpapírral. (Ha nincs belőle kettő, akkor a két réteg tésztát egymás után süssük meg.) Kézi habverővel dolgozzuk össze a porcukrot és a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat egyesével. Tegyük félre.
2. Lépés
Szitáljuk össze a lisztet és a kakaóport egy tálban. Kanalazzuk hozzá a fele tojásos keveréket, és hajtsuk bele óvatos mozdulatokkal. Keverjük hozzá a tejszínt, az ecetet, a krémsajtot és az összenyomkodott málnát. Végül jöhet bele a málnaszörp és a tojásos keverék másik fele. Laza mozdulatokkal keverjünk homogén tésztát.
3. Lépés
Kanalazzuk a tésztát az előkészített formá(k)ba (fele-fele arányban), majd süssük 25-30 percig. Ellenőrizzük tűpróbával. Hagyjuk hűlni 10 percig, mielőtt kiraknák egy rácsra.
4. Lépés
A krémhez keverjük össze a porcukrot és a vajat, amíg puha és krémes állagú lesz, majd jöhet hozzá a krémsajt. Fogjuk az egyik tésztánkat, majd kenjük meg a tetejét a krémmel. Szórjuk meg málnával (esetleg más gyümölccsel), majd helyezzük rá a második tésztát és annak a tetejét is kenjük be a krémsajtos krémmel. Igény esetén díszítsük a tetejét további gyümölcsökkel.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
5 523 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
750 kcal -
Zsír
41g -
Szénhidrát
86g -
Fehérje
9g -
Só
1.2g -
Cukor
62g