Fehérboros hagymaleves

2012-11-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő hagymaleves annyiban különbözik a francia hagymalevestől, hogy elkészítéséhez nem használunk tejszínt.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 közepes hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1 liter húsleves
  • 1/8 teáskanál bors
  • 1/2 csésze reszelt sajt
  • só ízlés szerint

1. lépés

Melegítsünk olajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a szeletelt hagymát és pirítsuk meg 15-20 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, és keverjük össze egy fakanállal körülbelül 1 percig, amíg el nem kezd barnulni a liszt.

2. lépés

Adjuk hozzá a bort, keverjük el jól. Főzzük körülbelül 2 percig, míg a bor nagy része elpárolog. Adjuk hozzá a húslevesalapot és a fekete borsot. Forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot, majd gyakran kevergetve 20-30 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Fűszerezzük ízlés szerint.

Tálaljuk sajttal megszórva.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 653 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    283,4 kcal
  • Zsír

    12,2 g
  • Szénhidrát

    28,2 g
  • Fehérje

    12,2 g