Fehérboros hagymaleves
2012-11-16- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő hagymaleves annyiban különbözik a francia hagymalevestől, hogy elkészítéséhez nem használunk tejszínt.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 közepes hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1 liter húsleves
- 1/8 teáskanál bors
- 1/2 csésze reszelt sajt
- só ízlés szerint
1. lépés
Melegítsünk olajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a szeletelt hagymát és pirítsuk meg 15-20 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, és keverjük össze egy fakanállal körülbelül 1 percig, amíg el nem kezd barnulni a liszt.
2. lépés
Adjuk hozzá a bort, keverjük el jól. Főzzük körülbelül 2 percig, míg a bor nagy része elpárolog. Adjuk hozzá a húslevesalapot és a fekete borsot. Forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot, majd gyakran kevergetve 20-30 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaljuk sajttal megszórva.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 762 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
283,4 kcal -
Zsír
12,2 g -
Szénhidrát
28,2 g -
Fehérje
12,2 g