Rakott kelkáposzta

2012-09-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

A rakott kelt a nagymamám tudja a legjobban készíteni, egyszerűen imádjuk a családban. Jó sok hússal és sok tejföllel az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy fej káposzta
  • 1 kg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 1 zacskó rizs
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 leveskocka
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kevéske olajon kezdjük el megpirítani. Tegyük hozzá a darált húst és a pirospaprikát, majd keverjük el. Eközben enyhén sós ízben főzzük ki a tasakos rizst.

2. lépés

Tegyünk fel egy nagy lábas vizet, amiben oldjunk fel egy leveskockát, tegyünk bele ételízesítőt, majd a leveleire bontott kelkáposztát félpuhára főzzük. Óvatosan kiszedjük a vízből, hogy ne szakadjanak.

3. lépés

A tepsit melegítsük elő 180°C-ra. Olajozzuk ki a tepsinket, az aljára helyezzünk káposztalevelet, majd rétegezzük a darált húsos rizzsel, amit előzőleg befűszereztünk. A tepsi tetejére kerüljön káposzta, kenjük meg tejföllel, majd a sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

 

fotó: krisztakonyhja

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

15 474 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás rakott kel

  • Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

  • Burgonyás rakott káposzta

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Paradicsomos rakott káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    409 kal
  • Zsír

    3,6 g
  • Szénhidrát

    59,9 g
  • Fehérje

    38 g

Kommentek