Rakott kelkáposzta
2012-09-25- Típus: Rakott kel receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:30 p
A rakott kelt a nagymamám tudja a legjobban készíteni, egyszerűen imádjuk a családban. Jó sok hússal és sok tejföllel az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy fej káposzta
- 1 kg darált hús
- 2 fej hagyma
- 1 zacskó rizs
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 leveskocka
- 1 evőkanál vegeta
- 1 nagy pohár tejföl
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kevéske olajon kezdjük el megpirítani. Tegyük hozzá a darált húst és a pirospaprikát, majd keverjük el. Eközben enyhén sós ízben főzzük ki a tasakos rizst.
2. lépés
Tegyünk fel egy nagy lábas vizet, amiben oldjunk fel egy leveskockát, tegyünk bele ételízesítőt, majd a leveleire bontott kelkáposztát félpuhára főzzük. Óvatosan kiszedjük a vízből, hogy ne szakadjanak.
3. lépés
A tepsit melegítsük elő 180°C-ra. Olajozzuk ki a tepsinket, az aljára helyezzünk káposztalevelet, majd rétegezzük a darált húsos rizzsel, amit előzőleg befűszereztünk. A tepsi tetejére kerüljön káposzta, kenjük meg tejföllel, majd a sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
fotó: krisztakonyhja
Értékelések
(3.9 / 5)
8 személy értékelt
15 474 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
409 kal -
Zsír
3,6 g -
Szénhidrát
59,9 g -
Fehérje
38 g