Burgonyás rakott káposzta
2014-01-25- Típus: Rakott kel receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Finom laktató és olcsó étel. Ráadásul könnyű elkészíteni is.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 darab közepes héjában főzött burgonya
- 50 deka savanyú káposzta
- 25 deka főzőkolbász
- 4 vékony szelet sonka
- fél liter tejföl
- 1 fej aprított vöröshagyma
- 3 gerezd apritott foghagyma
- fél deci olaj
- só, bors ízlés szerint
- 15 deka reszelt sajt
1. lépés
A megfőtt burgonyának lehúzom a héját, és karikákra szelem. A kolbászt is felkarikázom.
Az olajat felmelegítem, a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne, aztán kiszedem az olajból.
2. lépés
A káposztát is kicsit megdinsztelem. A kolbász karikákat a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.
3. lépés
A sütőedényt olajjal kicsit megkenem és morzsával meghintem. A sütőedény aljára teszek a káposztából, erre teszem a hagymákat, amit megpároltam. A hagymára a burgonya karikákat, a kolbász karikákat, sonkaszeleteket teszem, és erre jöhet a tejföl és a reszelt sajt.
4. lépés
Majd ismét káposzta, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét káposztával tejföllel és sajttal zártam.
190 fokon letakarva megsütjük. 10-15 perc után a tetejét leveszem a sütőedénynek és szép pirosra sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 410 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
938 kcal -
Zsir
65.8g -
Szénhidrát
53.8g -
Fehérje
35.1g -
Koleszterin
152mg -
Cukor
5.7g