Rakott bárány makaróni
2015-03-13- Típus: Rákos tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:35 p
A következő étel a moussaka és makaróni közötti átmenet, mediterrán ízekkel vegyítve.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy hagyma, aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 500g sovány bárány darált hús
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 fűszerkocka
- 800g paradicsompüré
- 1 evőkanál oregánó
- 400g makaróni tészta
- 250g ricotta
- 50g parmezán
- 50ml tej
1. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 10 percig, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát és süssük 1 percig tovább, majd adjuk hozzá a bárányhúst. Igény szerint adhatunk hozzá 1-2 deci vizet is.
2. Lépés
Miután a bárány megpirult, adjuk hozzá a fahéjat, az összemorzsolt fűszerkockát, paradicsomot és oregánót. Keverjük el jól, és főzzük 15 percig, fedő alatt, majd 15 percig, fedetlenül, amíg a szósz besűrűsödik.
3. Lépés
Közben sós, olajos vízben főzzük ki a tésztát a szokott módon. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A ricottát keverjük össze a tésztával, egy kicsit lazítsuk a tejjel. Tegyük a tésztát kivajazott tepsibe, kerámia sütőedénybe.
4. Lépés
A tészta tetejére halmozzuk a szószt, majd szórjuk meg a parmezánnal. Süssük 30 percig, amíg a sajt megpirul a tetején. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 427 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
548 kcal -
Zsír
21g -
Szénhidrát
56g -
Fehérje
33g -
Só
1g -
Cukor
8g