Pásztortarhonya recept
2012-11-17- Típus: Pásztortarhonya receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Szeretjük a pásztortarhonyát. Egyszer lementünk a távoli rokonokhoz és valami elképesztő ízvilággal vártak minket. El is kértem a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg Füstölt szalonna
- 20 dkg Tarhonya
- Fél kg Krumpli
- 3 db Paradicsom
- 2 db Zöldpaprika
- Fél kg Sertéshús
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Olaj
- Őrölt Kömény
- Őrölt Babérlevél
- Só
- 1 evőkanál Pirospaprika
1. lépés
A kicsire vágott szalonnát és lereszelt vöröshagymát olajon egybe megpirítjuk és pirospaprikával fűszerezzük. A sertéshúst közben felkockázzuk és a már megpirult hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Ízlés szerint babérlevéllel, köménnyel és sóval fűszerezzük. Ezután egy kis vízzel felöntjük és fedő alatt a húst puhára pároljuk.
2. lépés
Amíg a húsunk fő, addig egy másik edényben olajon megpirítjuk a tarhonyát. Pirítás után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd körülbelül olyan 5-10 percig pároljuk. Ha ez is kész, akkor a felkockázott krumplit keverjük hozzá.
3. lépés
Amikor a krumpli már puhulni látszik, hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot is. Ahogy a krumpli teljesen megfőtt, az egészet hozzákeverjük a már szintén megfőtt húsos alaphoz. Kicsit még egybe rotyogtatjuk, majd tálalunk.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
5 071 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
669 kcal -
Összes Zsír
21,3 g -
Koleszterin
172 mg -
Szénhidrát
65,9 g -
Cukor
6,7 g -
Fehérje
53,3 g