Paradicsomos-paprikás lepény

2013-05-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ó, szeretjük! Vegás, a tésztája hasonlít a vékony pizzára és legalább olyan finom is. Bátran próbáljátok ki otthon.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Liszt
  • 0,5 kg Kaliforniai paprika
  • 0,5 kg Paprika (sima vagy csípős)
  • 2,5 dl Olívaolaj
  • 2,5 dl Fehérbor
  • 1,5 kg Paradicsom
  • 8 gerezd Fokhagyma
  • 6 dkg Fenyőmag
  • 0,5 dl Olaj

1. lépés

Előveszünk egy tálat, amibe beleöntjük az olívaolajat, bort és egy kevés sós vizet. Összekeverjük, majd szépen lassan, fokozatosan hozzáöntjük a lisztet. A végén egy félkemény, de jól nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. A sós víz mértékével ebben az esetben tudunk játszani. A tepsit olajjal kikenjük, a kigyúrt, kinyújtott tésztát beletesszük és néhány percig állni hagyjuk.

2. lépés

A feltéttel folytatjuk. Enyhén megpirítjuk olajon a vékony kis szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott paprikákat. Amikor a paprikát ezen a fokhagymás olajon megfuttattuk, akkor belekeverjük a felkockázott paradicsomot és az egészet hagyjuk lassú tűzön megpárolódni.

3. lépés

Ha a feltét elkészült, szétkenjük a tésztán, a tetejét megszórjuk fenyőmaggal és körülbelül 30 percen át sütjük előmelegített sütőben. Azonnal tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 544 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    904 kcal
  • Összes Zsír

    55,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    86 g
  • Cukor

    12,9 g
  • Fehérje

    14 g