Paradicsomos-paprikás lepény
2013-05-21- Típus: Sós lepények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ó, szeretjük! Vegás, a tésztája hasonlít a vékony pizzára és legalább olyan finom is. Bátran próbáljátok ki otthon.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Liszt
- 0,5 kg Kaliforniai paprika
- 0,5 kg Paprika (sima vagy csípős)
- 2,5 dl Olívaolaj
- 2,5 dl Fehérbor
- 1,5 kg Paradicsom
- 8 gerezd Fokhagyma
- 6 dkg Fenyőmag
- 0,5 dl Olaj
- Só
1. lépés
Előveszünk egy tálat, amibe beleöntjük az olívaolajat, bort és egy kevés sós vizet. Összekeverjük, majd szépen lassan, fokozatosan hozzáöntjük a lisztet. A végén egy félkemény, de jól nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. A sós víz mértékével ebben az esetben tudunk játszani. A tepsit olajjal kikenjük, a kigyúrt, kinyújtott tésztát beletesszük és néhány percig állni hagyjuk.
2. lépés
A feltéttel folytatjuk. Enyhén megpirítjuk olajon a vékony kis szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott paprikákat. Amikor a paprikát ezen a fokhagymás olajon megfuttattuk, akkor belekeverjük a felkockázott paradicsomot és az egészet hagyjuk lassú tűzön megpárolódni.
3. lépés
Ha a feltét elkészült, szétkenjük a tésztán, a tetejét megszórjuk fenyőmaggal és körülbelül 30 percen át sütjük előmelegített sütőben. Azonnal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 544 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
904 kcal -
Összes Zsír
55,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
86 g -
Cukor
12,9 g -
Fehérje
14 g