Gesztenyés alagút
2014-01-02- Típus: Sütialagút
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Gondoltam egyet és most feltekerés, vagyis rolád helyett őzgerincben készítettem.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 4 kanál liszt
- 4 kanál porcukor
- fél csg sütőpor
- Töltelék:
- 25 deka gesztenyemassza
- 1 csg vaníliás pudingpor
- 3 deci tej
- 2 kanál rum
- 2 kanál porcukor
- 1 kanál kakaópor
- Díszítéshez:
- 2 deci tejszín
- 4 deka porcukor
1. Lépés
A porcukorral a tojássárgáját kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, és a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát 35×32 sütőpapiros tepsibe 180 fokon megsütöm.
2. Lépés
Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, amikor leveszem a tűzről a gesztenyemassza felét, a rumot valamint a kakaóport belekeverem.
3. Lépés
Egy nagyobb őzgerincformát, folpakkal kibélelek és a piskóta lapot belehelyezem, a megmaradt tésztából egy kis lapot levágok amit a tészta tetejére teszek. A kibélelt formába teszem a krém felét.
4. Lépés
A megmaradt masszából két rudat sodrok, amit a masszába teszek a két-két oldalára. A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével. Erre ismét gesztenye krém kerül és a lappal lezárom a tészta tetejét .
5. Lépés
Hűtőbe teszem egy-két órára, utána a tésztát az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 570 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
414 kcal -
Zsír
6.4g -
Szénhidrát
80.6g -
Fehérje
7g -
Koleszterin
118mg -
Cukor
56.2g