Gesztenyés alagút

2014-01-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Gondoltam egyet és most feltekerés, vagyis rolád helyett őzgerincben készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál porcukor
  • fél csg sütőpor
  • Töltelék:
  • 25 deka gesztenyemassza
  • 1 csg vaníliás pudingpor
  • 3 deci tej
  • 2 kanál rum
  • 2 kanál porcukor
  • 1 kanál kakaópor
  • Díszítéshez:
  • 2 deci tejszín
  • 4 deka porcukor

1. Lépés

A porcukorral a tojássárgáját kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, és a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát 35×32 sütőpapiros tepsibe 180 fokon megsütöm.

2. Lépés

Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, amikor leveszem a tűzről a gesztenyemassza felét, a rumot valamint a kakaóport belekeverem.

3. Lépés

Egy nagyobb őzgerincformát, folpakkal kibélelek és a piskóta lapot belehelyezem, a megmaradt tésztából egy kis lapot levágok amit a tészta tetejére teszek. A kibélelt formába teszem a krém felét.

4. Lépés

A megmaradt masszából két rudat sodrok, amit a masszába teszek a két-két oldalára. A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével. Erre ismét gesztenye krém kerül és a lappal lezárom a tészta tetejét .

5. Lépés

Hűtőbe teszem egy-két órára, utána a tésztát az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 570 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Őszibarackos alagút

  • Túrós alagút

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    414 kcal
  • Zsír

    6.4g
  • Szénhidrát

    80.6g
  • Fehérje

    7g
  • Koleszterin

    118mg
  • Cukor

    56.2g