Narancsos mascarponekrém
2015-01-08- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Röpke fél óra alatt elkészíthető, vendégváró desszert.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 dl Hulala (v. habtejszín)
- 4 db narancs
- porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
1. Lépés
A mascarponét egy tálba tenni, majd hozzáadni a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverni.
2. Lépés
A többi narancsot megpucolni, a fehér részét teljesen eltávolítani, majd gerezdekre szedni, és kisebb darabokra felvágni.
3. Lépés
Ezután óvatosan a mascarpone krémhez keverni.
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd apránként szintén óvatosan összeforgatni a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőbe tenni az elkészült krémet.
4. Lépés
Tálalás előtt poharakba kanalazni, majd a tetejére narancshéjat reszelni, és narancskarikával díszíteni.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
370 kcal -
Zsír
24g -
Szénhidrát
32g -
Fehérje
9.9g -
Koleszterin
88mg -
Cukor
24.4g