Mokkás csokihab
2013-02-10- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Mennyei édesség gyors vendégváráshoz. Nincs túlbonyolítva, viszont annál finomabb! Receptet köszönjük Malinka Erzsébetnek!
Ezeket szerezd be:
- Kávés réteg:
- 120 ml Espresso
- 200 ml tej
- 1 evőkanál csokoládé szirup
- 120 ml kávélikőr
- 100 ml tejszín
- Tejszínes krém:
- 240 ml habtejszín
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál kakaó
- reszelt csoki, fahéj a tetejére
1. lépés
A kávés réteghez való hozzávalókat keverjük össze egy botmixerrel. A tejszínes réteghez szintén keverjük össze a hozzávalókat, majd botmixerrel verjünk belőle egészen kemény habot.
2. lépés
A kávés réteget töltsük a pohárba majd jöhet rá a mokkás-csokis tejszínes réteg. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival, fahéjjal, tetszés szerint.
Nyáron jéggel is készíthetjük, illetve be is hűthetjük, úgy nagyon finom szomjoltó egy kis vanília fagyival.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
7 445 megtekintés