Mokkás csokihab

2013-02-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Mennyei édesség gyors vendégváráshoz. Nincs túlbonyolítva, viszont annál finomabb! Receptet köszönjük Malinka Erzsébetnek!

Ezeket szerezd be:

  • Kávés réteg:
  • 120 ml Espresso
  • 200 ml tej
  • 1 evőkanál csokoládé szirup
  • 120 ml kávélikőr
  • 100 ml tejszín
  • Tejszínes krém:
  • 240 ml habtejszín
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál kakaó
  • reszelt csoki, fahéj a tetejére

1. lépés

A kávés réteghez való hozzávalókat keverjük össze egy botmixerrel. A tejszínes réteghez szintén keverjük össze a hozzávalókat, majd botmixerrel verjünk belőle egészen kemény habot.

2. lépés

A kávés réteget töltsük a pohárba majd jöhet rá a mokkás-csokis tejszínes réteg. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival, fahéjjal, tetszés szerint.

Nyáron jéggel is készíthetjük, illetve be is hűthetjük, úgy nagyon finom szomjoltó egy kis vanília fagyival.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 445 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel