Mézes sült barack
2012-08-05- Típus: Sült gyümölcs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ha a baracknak idénye van, akkor miért ne csinálnánk belőle egy finom desszertet joghurttal és mézzel felturbózva? Ráadásul ezt a grill partit követve készíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- 4 közepes őszibarack
- 1/2 csésze görög joghurt
- 4 evőkanál méz
- fahéj (ízlés szerint)
1. Lépés
Mossuk meg a barackokat. Vágjuk ketté és vegyük ki a magját. Helyezzük az őszibarack vágott oldalával lefelé a grill sütőre. Alacsony hőfokon süssük puhára, körülbelül 2-4 percig mindkét oldalán.
2. Lépés
Keverjük össze a joghurtot és a fahéjat. Tegyünk 1 evőkanál joghurtot az egyes őszibarack felekre, majd csöpögtessünk rá mézet és a végén szórjuk meg egy kis fahéjjal díszítésképpen.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 143 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
131,5 kcal -
Zsír
0,1 g -
Fehérje
3,4 g -
Szénhidrát
31,7 g