Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

2013-10-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy finom sült almánál nincs jobb. Persze csak akkor ha szilvával, gyömbérrel és fahéjjal készül.

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy alma
  • 2 szár gyömbér, apróra vágva
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 4 aszalt szilva, apróra vágva
  • 50g barna cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 marék mandula
  • 1 evőkanál méz
  • 4 nagy gombóc vanília fagylalt

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra. Egy éles késsel vágjunk keresztbe minden almát, majd vágjuk ki a magházat. Tegyük az almákat egy hőálló sütőedénybe (a legjobb a kerámia) és engedjünk bele egy kis vizet az aljára.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a gyömbért, fahéjat, mézet, mandulát, az aszalt szilvát és a cukrot. Ezzel a keverékkel töltsük az almákat, majd tegyük rájuk a tetejét. Tegyünk mindegyik tetejére egy darabka vajat, és süssük 35-40 percig.

Tálaljuk forrón, fahéjjal leszórva, fagylalttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 273 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Körte leveles tésztában

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert

  • Sült sárgadinnye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    284 kcal
  • Zsír

    11g
  • Szénhidrát

    47g
  • Fehérje

    3g