Gyömbérrel, fahéjjal sült alma
2013-10-05- Típus: Sült gyümölcs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy finom sült almánál nincs jobb. Persze csak akkor ha szilvával, gyömbérrel és fahéjjal készül.
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy alma
- 2 szár gyömbér, apróra vágva
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 4 aszalt szilva, apróra vágva
- 50g barna cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 marék mandula
- 1 evőkanál méz
- 4 nagy gombóc vanília fagylalt
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra. Egy éles késsel vágjunk keresztbe minden almát, majd vágjuk ki a magházat. Tegyük az almákat egy hőálló sütőedénybe (a legjobb a kerámia) és engedjünk bele egy kis vizet az aljára.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a gyömbért, fahéjat, mézet, mandulát, az aszalt szilvát és a cukrot. Ezzel a keverékkel töltsük az almákat, majd tegyük rájuk a tetejét. Tegyünk mindegyik tetejére egy darabka vajat, és süssük 35-40 percig.
Tálaljuk forrón, fahéjjal leszórva, fagylalttal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 273 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
284 kcal -
Zsír
11g -
Szénhidrát
47g -
Fehérje
3g