Mesyke szelet
2014-07-02- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy versenyre készítettem először. Sütés nélküli, ezért gyorsan elkészül, és persze nagyon finom! :)
Ezeket szerezd be:
- Az első réteg:
- 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
- 10 dkg porcukor (átszitálva)
- 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 1 tasak vaníliás cukor
- A második réteg:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1/2 tasak zselatin
- A harmadik réteg:
- 1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
- 8 dl tej
- A negyedik réteg:
- 3 dl habtejszín
- 1/2 cs. zselatin
1. Lépés
Az első réteg:
Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.
2. Lépés
Második réteg:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.
3. Lépés
Harmadik réteg:
8 dl tejjel 3 percig keményre verjük a krémport ezt tesszük a túrós rétegre.
4. Lépés
Negyedik réteg:
Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként!
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
8 294 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,037 kcal -
Zsír
66.2g -
Szénhidrát
91.6g -
Fehérje
21.3g -
Koleszterin
112mg -
Cukor
60.5g