Mandulafagylalt házi tölcsérrel
2014-07-23- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Házi tölcsér, házi fagylalttal – nagyon finom lett és egyszerű az elkészítése is.
Ezeket szerezd be:
- Fagylalt:
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg cukor
- mandulaaroma
- A házi tölcsérhez:
- 6 dkg vaj
- 2 ek cukrozott narancshéj
- 1 db tojás
- 0.5 dl víz
- 7 dkg liszt
1. lépés
A tölcsér elkészítése: olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást és a vizet. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Ezután az öntsük bele az ostyasütőbe a tésztát, és ha már megsült, akkor elővesszük a tölcsérformázót, és még melegen rátekerjük.
2. lépés
A mandulafagylalt elkészítése: egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet tejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral, és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni, majd a végén adjuk hozzá a mandulaaromát és kb. 1 dl tejszínt enyhén felverve.
3. lépés
Hűtőbe tesszük, majd 2 óra múlva villával kissé átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 335 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
290 kcal -
Zsír
17.4g -
Koleszterin
184mg -
Szénhidrát
28.9g -
Cukor
14.3g -
Fehérje
5.7g