Csokivulkán recept

2013-01-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Mint a forró láva, úgy tör ki a csokoládé ebből az isteni süteményből. Azt hiszem, hozzásegít ahhoz, hogy csokoládé túladagolásban összeessünk, de ez kit érdekel? :) Csak vigyázzunk, mert nem éppen kalóriabarát.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 300 g vaj
  • 300 g étcsokoládé
  • 360 g cukor
  • 6 tojás
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • csipet só

1. Lépés

A csokit, a vajat és 2 evőkanál tejet egy kis lábasban felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót. Az egész tojáshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd kicsit habosra keverjük.

2. Lépés

A tojásokba belekeverjük a cukrot, a sót, hozzászitáljuk a lisztet, majd végül jöhet bele a csoki massza. Egy nagyobb méretű muffinformát jól kivajazunk, megtöltjük a krémmel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje megrepedezik és elkezd kifelé folyni a jól megérdemelt csokiláva. :)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

12 281 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés szuflé

  • Mennyei csokoládéfelfújt

  • Forró mokka puding

  • Csokoládé felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,060 kcal
  • Zsír

    60.5g
  • Szánhidrát

    116.9g
  • Fehérje

    16.1g