Márványos kuglóf recept
2012-05-04- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:35 p
Nagyon látványos sütemény, de nem olyan bonyolult a recept, mint ahogy gondolnánk első ránézésre.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 ek kakaópor vagy 25 dkg étcsokoládé
- 1 citrom héja
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 tortabevonó
Recept elkészítése
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Készítsünk elő egy konyhai mixert vagy robotgépet. A vajat és a cukrot dolgozzuk össze, keverjük habosra, majd szépen sorjában adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd szórjuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez.
2. Osszuk ketté a tésztát. Az egyiket ízesítsük csokidarabokkal, kakaóval vagy kávéval, a másikat pedig vanília aromával és reszelt citromhéjjal. A két tésztát majd csak pár mozdulattal keverjük egymásba. Nem kell teljesen, hiszen ettől lesz márványos színe. (Válaszhatóan tehetünk bele mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt.)
3. A kuglóf formánkat vajazzuk és lisztezzük, majd töltsük bele a tésztát és légkeverésen 160°C-on süssük 40-45 percig, utána vegyük lejjebb (150°C-ra) és hagyjuk sülni még 20 percig.
4. Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd vonjuk be a külsejét tortabevonóval.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
8 959 megtekintés